Diskussion:AMD Fusion - ett praktiskt prov med Linux

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Mer länkar och Läs-Mer kommer snart --Janwikifoto 30 augusti 2011 kl. 15.04 (CEST)

Hmm, jag är mycket tveksam till den här typen av recensioner av produkter. Har det verkligen i ett nyhetsmedium att göra? I en branschtidning, javisst, men här? --Ainali 30 augusti 2011 kl. 21.25 (CEST)
Handlar om huruvida Linux (fritt os) går att köra. Viktig info innan folk köper, speciellt för nya produkter som denna. Säkert läsvärt. Ger dessutom en artikel om AMD Fusion på svenska. --Janwikifoto 30 augusti 2011 kl. 22.19 (CEST)
Men visst om man vill tillhöra ingen-reklam-falangen, så kan man ta bort allt om AMD, allt om Volvo, allt om Socialdemokrater... etc. Kvar blir några artiklar om nobelpristagare och historiska kungar. Nå. Eftersom folk som använder WP kan vilja köra Linux, kan det ju vara en uppgift som det finns intresse av att finna på WP. Eller som i detta fall Wikinews. Ganska neutralt och balanserat skrivet. Kanske väcker mer läs-intresse hos folk. --Janwikifoto 30 augusti 2011 kl. 22.27 (CEST)
Tycker inte denna artikel är välskriven, innehåller enligt mig för få referenser och känns allmänt slarvigt skriven, för långt stycke om Ubuntu. --HaevenSmile 30 augusti 2011 kl. 23.46 (CEST)
Till HaevenSmile: Du har ju lyckats fånga upp en del fel jag gjort, det är bra! Men varför lägga ned arbete med att rätta, om du ändå tar bort texten i menyen? Då hittar ju ingen. Jag begriper inte. --Janwikifoto 1 september 2011 kl. 15.01 (CEST)
Jag har inte sett några recensioner av Volvo eller Socialdemokrater som vi kan ta bort. Vill du skriva en encyklopedisk artikel om AMD Fusion ska det göras på Wikipedia. Den finns ju på 10+ språk (men inte svenska än) se ex w:en:AMD Fusion. --Ainali 1 september 2011 kl. 22.13 (CEST)
Wikinews ska ju vara en neutral nyhetsskälla, och att skriva recensioner vet jag inte om det faller inom målet. Det kan knappast vara en nyhet att det går att köra Linux på en specifik datormodell, snarare tvärtom (men kanske inte relevant det heller). Men en artikel på Wikipedia om vissa relevanta produkter är inte konstigt, snarare så är det bra (om produkterna sig är relevanta vill säga). Det är ju därför vi har olika projekt, för att de har olika inriktning. --Ainali 2 september 2011 kl. 14.33 (CEST)