Hoppa till innehållet

RBU Halland förskingrades på 400 000 kr

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

9 december 2005

Halmstad – En vikarie anställd vid Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar (RBU) lokalförening i Halland har under två års tid förskingrat åtminstone 400 000 kronor, skriver Hallandsposten.

Först sedan vikarien slutat sitt arbete vid föreningens kansli och ordinarie personal kommit tillbaka uppdagades vikariens verksamhet. Distriktsordförande Marianne Gunbro säger att händelsen inte fått så allvarliga konsekvenser för förening men att man nu ska flytta sitt kansli från de hyrda lokalerna i centrala Halmstad till egna lokaler. Brottet har polisanmälts och ligger nu hos åklagaren.

Varför förskingringen inte upptäcktes av styrelsen och revisorerna ska nu utredas av en utomstående revisor. Föreningen är beroende av bidrag och fondpengar och man är angelägen om att hålla sina medlemmar informerade och visa öppenhet i ärendet för att inte skada föreningens förtroende.

RBU är en rikstäckande organisation som grundades 1955 och verkar för att underlätta vardagen för familjer med barn och ungdomar med rörelsehinder. Riksföreningen har omkring 15 000 medlemmar och i Halland har man omkring 500 medlemmar. Föreningen samarbetar med bland annat Landstinget.


Denna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Referenser

[redigera]

Externa länkar

[redigera]