2005/02/03: TV4 distribueras av Viasat

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök

3 februari 2005

Stockholm – TV4:s kanaler TV4, TV4 Plus och TV4 Film kommer börja sändas av MTG-ägda Viasat. Det presenterades på en presskonferens idag. Avtalet gäller i tre år. Detta är resultatet av flera år långa förhandlingar mellan MTG och TV4.

Sändningarna ska enligt MTG:s pressmeddelande inledas den 21 april 2005. TV4 blir tillgänglig i samtliga paket, TV4 Plus enbart för de som har Viasat guldpaket och TV4 Film får köpas till separat om man redan har Viasat Guld, enligt samma pressmeddelande. Troligen kommer TV4-kanalerna även finnas med i Viasats bredbands-tv.

Canal Digital förlorar i och med detta sin nuvarande särställning som ensam distribtör av TV4:s kanaler.

De senaste veckorna har mer och mer samarbete visats mellan de olika kommersiella tv-kanalerna och distributörerna. Sedan tidigare har MTG slutit långa avtal om att inkludera TV3, ZTV och TV8 i Boxer, Kanal 5 har gått med på att finnas med i Viasats bredbands-tv och igår meddelade de tre största reklamkanalerna att de startar "reklam-tv-akademin".

Externa länkar[redigera]