2005/02/06: Avspärrningarna runt Kemira upphör tidigast under kvällen

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök

6 februari 2005

Helsingborg – Under söndagen ska det stora hål som bildats vid svavelläckaget under fredagen ha fyllts igen, skriver Sydsvenskan. Den cistern som fortfarande innehåller svavelsyra ska vara mer stabil genom igenfyllningen.

Man har tagit två geotekniska prover om markens stabilitet och de analyseras i Malmö under dagen. När denna analys är klar förväntas besked om avspärrningarna kan hävas. Detta skulle meddelas på en presskonferens 17.00. Hävs avspärrningarna kommer skolor med mera återgå till normal verksamhet, säger en kommunledningsledamot till Sydsvenskan. Visar proverna att marken inte är stabil måste den fulla cisternen tömmas, skriver Sydsvenskan vidare.

Källor[redigera]