2005/02/18: Italiens reaktion på SVT:s kampanj

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Berlusconis regering kritiserar SVT:s kampanj[redigera]

Wikipedia-logo-en.png

Hitta bakgrunder på Wikipedia:

18 februari 2005Italiens regering riktar hård kritik mot kampanjen "Fri Televison" som nyligen sjösattes av det svenska public service-företaget Sveriges Television. I en av filmerna tas berättas om Italien. Filmen antyder att Berlusconi kom till makten genom sin en kampanj i sina egna kanaler och att han nu även har makt över den statliga televisionen.

Italiernarna menar att detta är Italiens eget bekymmer. Telekomminister Maurizio Gasparri säger att uppgifterna är helt felaktiga. Den svenske ambassadören Staffan Wrigstad blev igår kallad till italienska utrikesdepartementet.

SVT:s vd, Christina Jutterström, säger sig dock inte ha några planer på att stoppa kampanjen.

Kampanjen "Fri Television" startade den 11 februari och består av ett antal filmer som visas i SVT:s kanaler samt en hemsida på Internet. Andra filmer berör mediesituationen i Ryssland, att SVT gör barnprogram, att de har hög inhemsk produktion och att de inte visar reklam.

Extern länk[redigera]