2005/03/01: Allt fler Lundabor flyttar till Kävlinge

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

Allt fler Lundabor flyttar till Kävlinge[redigera]

1 mars 2005

Lund – Lägre skatter och huspriser gjorde förra året att 142 invånare i Lund valde att flytta till Kävlinge, skriver Sydsvenska Dagbladet. En tredubbling jämfört med föregående år och samtidigt valde omkring 1 500 att bosätta sig i Malmö samtidigt som bara 1 000 flyttade i motsatt riktning. Lund forsätter dock att öka sin befolkning genom ökat födelsetal men allt fler Lundabor väljer nu att slå sig ned någon annanstans.

De borgerliga partierna har tidigare hävdat att det är den höga skatten i Lund som orsakar utflyttningen, men Socialdemokraternas företrädare Lennart Prytz tror istället att det är de högga bostadspriserna som gör att många barnfamiljer väljer att slå sig ned i Kävlinge: -Man kan få dubbla bostadsytan för samma pris i Kävlinge, säger han. Prytz tror att det är frågan om en trend att många väljer att flytta från Lund och malmö till mindre och billigare orter och hoppas att satsningar på t.ex. skola ska vända trenden.

Källa[redigera]