2005/03/09: Maschadov dödad av ryska trupper

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

9 mars 2005 Ryska styrkor dödade den tjetjenske ledaren Aslan Maschadov under en "speciell operation" i Tolstoj-jurt. En tjejensk talesman i London bekräftade att det det verkligen var Maschadov som visats upp i rysk TV. Många fruktar nu att fredsförhandlingarna i republiken kommer att stranda och att nya våldsamheter kommer att plåga den redan hårt prövade civilbefolkningen under den närmast överskådliga framtiden. Maschadov anses som en av de mer moderata tjetjenska ledarna. Det var han som förmådde Ryssland att lämna Tjejenien 1996 och därefter valdes till Tjetjeniens president efter vad internationella observatörer kallat "det enda fria valet i Tjetjenien".

Denna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Källa[redigera]