2005/03/10: Tunnelbygge i Åre försenas efter ekonomiskt bakslag

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

2005/03/10: Tunnelbygge i Åre försenas efter eknomiskt bakslag[redigera]

10 mars 2005

Åre – Den tunnel som ska byggas i åre inför alpina VM 2007 hotas nu av fördröjningar sedan kommunstyrelsen vägrar gå i borgen för det lån på 35 miljoner kronor som krävs. Kommunen har redan skjutit till lika mycket pengar, men projektet har fördyrats. Nu hoppas man på att kunna ta av anslagen från vägverket för perioden 2012-2015 istället, men för det krävs ett regeringsbeslut vilket kan dröja. En lösning kan vara att byggföretaget PEAB kan gå in som borgenär under tiden.


Denna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Källa[redigera]