Hoppa till innehållet

2005/03/11: FN:s tar fram sexårig utvecklingsplan för Sudan

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Sudan

11 mars 2005 Som ett samarbete mellan FN och Världsbanken har en utvecklingsplan för Sudan tagits fram. Planen kommer att sträcka sig över de sex åren från överenskommelsen i januari i år till och valet 2011 då södra Sudan kommer att rösta i frågan om självständighet. Planen är uppdelad i två steg: fram till 2007 kommer man att koncentrera sig på akuta åtgärder som att hjälpa alla flyktingar att återvända till sina hem, där efter, fram till mitten av 2008, kommer ett omfattande infrastrukturprogram att börja bygga upp landet igen, enligt Sudan Times.

Större delen av de 7,8 miljarder dollar som enligt planen behövs för utvecklingsprojekt i landet kommer att komma från finansiärer i landet, men enligt planen kommer man att beägra omkring 2,66 miljarder dollar från andra länder.

Källa

[redigera]