Hoppa till innehållet

2005/03/12: Ingen trängselskatt i höst efter besked i regeringsrätten

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

12 mars 2005

Stockholm – Regeringsrätten stoppar tills vidare förhandlingar kring trängselskatt i Stockholm vilket tvingar Vägverket att på nytt diskutera med regeringen om försöket alls ska genomföras. Orsaken till den nya prövningsturen kring projektet är Combitech Consortium som begärt att upphandlingen som vanns av IBM prövas av regeringrätten. Även om regeringrätten inte beviljar en prövning i ärendet innebär beskedet en motgång för den rödgröna koalitionen i stadshuset, och om prövningen beviljas kommer detta definitivt att sätta stopp för hela projektet.

Koalitionen har haft ambitionen att genomföra trängselskatter i Stockholm innan nästa val 2006. Projektet har varit tänkt att inledas 15 augusti i år, men har redan skjutits fram flera månader och kommer alltså att bli ytterligare försenat med beslutet i går.

Källa

[redigera]