Hoppa till innehållet

2005/03/16: Misstänkt i domstolsdramat i Atlanta förhörd

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

16 mars 2005 Brian Nichols förhördes idag i sitt fängelse i Atlanta. Nichols är misstänkt för flera våldtäkter och 4 mord. Förhöret var över på fem minuter och var framför allt en formalitet inför fortsatta förhandlingar. Nichols valde att inte kommentera anklagelserna.

Vid en rättegång där Nichols stod anklagad för våldtäkt, sköt han domaren och två andra närvarande. Han flydde därefter till en av Atlantas förorter där han samma kväll sköt en statstjänsteman innan han tog en kvinna, Ashley Smith, som gisslan i hennes lägenhet. Nichols lyckades hålla sig gömd med sin gisslan i fyra timmar innan han släppte gisslan och överlämnade sig själv till en SWAT-grupp.

Se även

[redigera]

Källor

[redigera]