Hoppa till innehållet

2005/03/16: Vodafone köper upp mobiloperatörer i Centraleuropa

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

16 mars 2005 Vodafone, världens största mobiltelefonföretag, har köpt den rumänska operatören Connex Romania och den tjeckiska operatören Oskar för motsvarande 2,6 miljarder euro varav Connex tros ha kostat den större delen. Båda företagen ägdes tidigare av det kanadensiska företaget Telesystem International Wireless Group.

Uppköpet, det största i Rumänien på 15 år, innebär att Vodafone nu ökar sin andel i företaget från 20,1% till 99,1%. Övriga 0,9% ägs av ett cypriotiskt företag. Den rumänska teleoperatören Connex är rumäniens näst största mobiloperatör och ett av landets mest framgångsrika företag med omkring 50% av den nationella marknaden och 4,9 miljoner kunder. Oskar har 1,83 miljoner kunder och har också växt stadigt.

Källa[redigera]