2005/04/02: Australiens finansminister uppmanas åtgärda välfärden

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Lägeskarta Australien

2 april 2005 Bob Gregory, professor vid Australien mest ansedda universitet Australian National University, sade igår att landets finansminister Peter Costello måste "göra något åt välfärdssystemet" och att "om folk inte kunde gömma sig bakom funktionshinder och ersättning till ensamstående föräldrar skulle han inte kunna göra anspråk på att ha minskat arbetslösheten. [...] Enligt min åsikt borde finansministern öppet medge att han inte lyckats producera ny jobb i tillräckligt hög omfattning för att lyfta ut människor från välfärdssystemet. Antingen får han vänta till dess ekonomin genererar okvalificerade arbetstillfällen eller också måste han ändra lönesystemet."

En annan rapport kom igår från forskare vid University of Melbourne igår. Enligt rapporten ska den upplevda belastningen hos människor som vårdar mentalt sjuka i hemmet avsevärt minska om de får tillfälle att arbete utanför hemmet.

Källor[redigera]