Hoppa till innehållet

2005/07/23: Brittisk polis skjuter oskyldig till döds

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

24 juli 2005


Brittisk polis skjöt på lördagen den 23e en oskyldig man till döds på en fullsatt tunnelbanevagn i centrala London.

Mannen, som var en brasiliansk gästarbetare och som bott tre år i London, förföljdes av civilklädd polis då han lämnade sin bostad och begav sig in i tunnelbanan. Då tåget ankom Stockwells station försökte mannen skaka av sig förföljarna och sprang genom tunnelbanevagnen, men snubblade. Polisen skjöt honom då med fem skott i ryggen.

Polisen misstänkte att han hade koppling till bombdåden i London och enligt vittnen hade han på sig en för årstiden egendomlig vinterjacka, men han visade sig vara helt oskyldig. Den brasilianska regeringen har krävt en officiell förklaring.

Referenser

[redigera]