Hoppa till innehållet

2005/09/05: Kuwait skänker 500 miljoner dollar till hjälparbetet efter Katrina

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

I söndags tillkännagav Kuwait att man kommer att känka motsvarande 500 miljoner dollar i form av oljeprodukter och andra varor till katastrofoffren i USA efter orkanen Katrina. Detta är den största donationen som gjorts sedan katastrofen exponerades i media.

Energiminister Sheikh Ahmad al-Fahd al-Sabah menade att det var kuwaiternas plikt att bistå sina vänner och lätta amerikanernas missöde och ett sorts återbördande av den hjälp som Washington erbjudit Kuwait tidigare. Han påpekade också att gåvan verkligen behövs i de tre drabbade staterna.

Kuwait, som är en av USA:s starkaste allierade i Mellanöstern, överträffar med sin donation Quatar som tidigare skänkt 100 miljoner dollar till katastrofens offer.

Källor

[redigera]