Hoppa till innehållet

Attentatsmän i Kista uppger sig tillhöra al-Qaida

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

16 december 2005

Kista – I brev till polisen och Dagens Nyheter har en grupp som påstår sig vara en del av terroristnätverket al-Qaida tagit på sig skulden för brandattentatet mot den irakiska vallokalen i Kista i går natt.

Dagens Nyheter uppger att det brev de mottagit poststämplats i Sundsvall dagen före attentatet. I brevet som skrivits på svenska kallas de irakier som deltar i valet för "otrogna" och avsändaren varnar för liknande dåd i framtiden.

Magnus Ranstorp, den expert på terrorism som Dagens Nyheter talat med, säger i en kommentar att det är första gången som ett attentat utförs i Sverige i al-Qaidas namn. Han understrycker att hotet ska tas på allvar.

Nu bistår Säpo Västerortspolisen i utredningen. Det brev som polisen tagit emot kommer att skickas till Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping för en analys. Längs med attentatsmännens flyktväg har man hittat flera bensinfyllda flaskor.

Förutom att attentatsmännen misslyckas med att tända eld på vallokalen, har man uppenbarligen misslyckats med att skrämma iväg väljarna.


Denna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Referenser

[redigera]