Hoppa till innehållet

Campbell slog ut Woods i WGC

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
WGC-Accenture Match Play Championship 2006

27 februari 2006: Ogilvy segrare i World Golf Championship
27 februari 2006: Triplett tog sin tredje PGA-seger
26 februari 2006: Ogilvy och Love III i final
25 februari 2006: Goosen siste toppseedade ute ur WGC
25 februari 2006: Campbell slog ut Woods i WGC
24 februari 2006: Svenskarna förlorade i WGC
23 februari 2006: Stenson och Pettersson vidare i WGC

Wikipedia
WGC-Accenture Match Play Championship
Tiger Woods
Tom Lehman
Padraig Harrington
Davis Love III
Retief Goosen
Henrik Stenson
Matchspel
25 februari 2006
Carlsbad, Kalifornien - Chad Campbell slog på fredagen ut Tiger Woods ur World Golf Championships. Ytterligare fyra spelare i topp tio på världsrankingen förlorade sina matcher.


Henrik Stensons baneman Chad Campbell gick en hård match mot Tiger Woods på fredagen och Campbell var säker på att Woods skulle sätta sin putt på det 18:e hålet för fortsatt spel. Så blev det inte och därmed var världsettan utslagen. Campbell är i fin form och Woods närspel fungerade inte bra under matchen. Trots att han gick på ett slag bättre än Campbell totalt så förlorade han.

"Det är det som är grejen med matchspel. Du måste förvänta dig att han sätter puttarna. Ärligt talat så var jag beredd att gå tillbaka till hål 1", sa Campbell efter matchen.

"Jag hade inget flyt på greenerna och kunde aldrig sätta press på honom", sa Woods.

Inför lördagens tävling finns bara en av de tio bästa spelarna på golfens världsranking kvar och det är sydafrikanen Retief Goosen som besegrade Luke Donald. Den mest dramatiska matchen stod mellan Geoff Ogilvy och Mike Weir. Ogilvy låg fyra hål ned efter 14 spelade men vann de sista fyra och besegrade Weir på det tredje extrahålet.

Kvar i tävlingen är Chad Campbell, Tom Lehman, Geoff Ogilvy, David Howell, Padraig Harrington, Davis Love III, Retief Goosen och Zach Johnson.

Referenser[redigera]