Chirac lurad av kanadensiska komiker

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Frankrike

28 januari 2006

Frankrike – I fredags fick Frankrikes president Jacques Chirac ett telefonsamtal från vad som tyckes vara Kanadas nyvalde, konservativa premiärminister Stephen Harper. Chirac hann gratulera till valsegern innan radiokomikerna i Montreal avslöjade att det var ett skämt, uppger BBC News.

Marc-Antoine Audette pratade med en bred quebec-franska och beklagade sig över att franska tidningar givit en negativ bild av Harper. Chirac svarade att man inte kan förhindra att tidningarna skriver om "gamla saker" varpå Audette svarade: "Exakt herr president: Frihet, jämlikhet och broderskap. Amen." Sedan inbjöd Chirac sin kanadensiske kollega till Frankrike.

När skämtet avslöjades sa presidenten att relationerna med Kanada och den konservativa regeringen verkligen var en vänskapsrelation.

Tidigare har samma komiker ringt upp Tiger Woods, Bono, Donald Trump, Paul McCartney och Janet Jackson. Det var första gången man ringde ett statsöverhuvud.

Presidenten skrattade


Wikinews-logo-sv-telegram.svgDenna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Referenser[redigera]