Colombia ska flygbomba Farc-mål i nationalpark

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Colombia

17 februari 2006

Colombia – Sedan sex poliser dödats i nationalparken La Macarena planerar den colombianska regering flygräder mot gerilla mål i bergsområdet söder om huvudstaden Bogotá, uppger BBC.

De dödade poliserna skulle beskydda de omkring tusen arbetare som håller på att förstöra kokaodlingar som vänstergerillan Farc driver i nationalparken. För närvarande utreder regering hur man ska evakuera parken innan flygbombningen inleds.

Tidigare i år skickade regeringen 2 000 soldater och omrking 1 500 poliser till nationalparken för att skydda de som för hand rycker upp kokaplantorna, ett riskfyllt arbete som regeringen tvingats ta till eftersom det är förbjudet att bekämpa odlingarna i nationaparken med flygbesprutning.

Droghandeln är en av vänstergerillans viktigaste inkomstkällor. Colombias president Álvaro Uribe Vélez har företagit sig att utrota droghandeln. Förra året dödades omkring 30 soldater i La Macarena.


Wikinews-logo-sv-telegram.svgDenna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Tidigare artiklar[redigera]

Referenser[redigera]