Hoppa till innehållet

Efterskalv drabbar Lolol, Chile

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

September 29, 2010

Location map of the earthquake.

Ett kraftigt efter skalv till skalvet den 11 mars i Pichilemu inträffade i dag klockan 12:29:49 lokal tid meddelar de Chilenska myndigheterna. Skalvet mätte 5.9 på Richterskalan och hade sitt epicenter 13 kilometer sydväst om Lolol, O'Higgins Regionen på ett djup av 50 kilometer.

United States Geological Survey raporterade dock skalvet som styrka 4,9 på Richterskalan och på ett djup av 64,9 kilometer. Med ett centrum 70 kilometer väst-sydväst av Rancagua, O'Higgins och 80 kilometer nord-nordväst om Curicó. Maule; och 80 kilometer syd om San Antonio, Valparaíso, samt 125 kilometer sydväst om Santiago.

Universidad de Chile rapporterade det som 5,6 med ett epicentrum cirka 43 kilometer sydväst om Santa Cruz på ett djup av 51 kilometer.

Efterskalven kändes tydligt i Pichilemu där skolorna utrymdes. Det har kommit rapporter om strömavbrott i Lolol. Och telefonförbindelserna kapades för ett par minuter med O'Higgins Regionen. Ingen skador på infrastrukturer eller människor har rapporterats. Enligt BBC News har åtta efterskalv mellan 3,1 och 3,7 drabbat O'Higgins Regionen.


Sources

[redigera]

Denna artikel består av översatta delar från en artikel på engelska Wikinews.
Läs hela artieln på engelska Wikinews