Enkel livsstil gav ro och oberoende

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

2 januari 2006

Vännäs – I Nyliden utanför Vännäs har Gunvor Vennberg och hennes make Fredrik förverkligat sin dröm om att "ha hela produktionskedjan på gården", skriver Västerbotten-Kuriren.

Gunnvor säger till Västerbotten-Kuriren att hon växte upp på snabbmakaroner i Salem utanför Stockholm utan att veta hur och var maten var producerad. År 2000 flyttade hon och Fredrik till Västerbotten där man nu prövar sig fram med ett enkelt liv på landet med metoder som till och med grannarna övergav för flera generationer sedan.

Med sina tre barn lever nu familjen på en gård från 1934 där man först successivt installerat elektricitet och rinnande vatten. Telefon och dator har dock varit med hela tiden. Något kylskåp behöver man inte eftersom man konserverar sin egen mat.

Familjen håller sig med olika husdjur som häst och får. Mat får man genom egen slakt och en del inkomster kommer från fårull och andra traditionella näringar. Man börjar närma sig självhushållning. I framtiden hoppas man få inkomster genom att hålla kurser för turister.

Läs mer[redigera]


Denna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Referenser[redigera]