Google öppnar videobutik på internet

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök

7 januari 2006

Las Vegas – Google ska börja sälja video och TV-program via internet meddelade en av företagets grundare, Larry Page, vid ett framträdande i Las vegas, uppger BBC News.

Satsningen kommer ett år efter att Apple lanserat sin iPod och ska uppfattas som ett försök från Google att växa i segment bortom webbläsarna och PC-plattformen. Google har redan kunnat erbjuda gratis video över internet under ett år.

I samband med lanseringen av den kommersiella tjänsten som kommer att ge tillgång till betydligt populärare filmer och TV-shower lanserar man en ny videospelare. Producenterna kommer att kunna välja för vad och hur mycket man vill ta betalt.

Licensfrågor har gjort att tjänsten i första omgången bara kommer att finnas tillgänglig i USA. Hur det blir i resten av världen beror på den juridiska situationen lokalt.

Även Microsoft och Yahoo satsar på att erbjuda video på nätet och mycket på elektronikmässan i Las Vegas handlade om olika apparater förknippade med internetvideo.

I samma framträdande sa Page att man ska lansera en ny gratistjänst kallad "Google Pack" som kommer erbjuda gratis nedladdningar av olika mjukvara i en enda nedladdning. Bland program finns program som Google Earth, Googles desktop, instant messaging, Firefox, PDF Reader och Norton antivirus.


Wikinews-logo-sv-telegram.svgDenna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Referenser[redigera]