Hoppa till innehållet

Grekland utreder möjlig kidnappning av pakistanier

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Grekland
Grekland

11 januari 2006

Aten – Vid ett parlamentsförhör tillbakavisade Greklands ordningsminister George Voulgarakis anklagelserna om att 28 pakistanier skulle ha kidnappats och misshandlats efter bomberna i London den 7 juli förra året, uppger BBC News.

Pakistanierna uppger att de tillgångatogs i Grekland och misshandlades av grekiska och brittiska säkerhetsagenter och att de sedan hölls fängslade i flera dagar innan de fick tillgång till en advokat.

Voulgarakis hävdade att anklagelserna var ogrundade. Brittiska MI6 bad Grekland om hjälp att kartlägga al-Qaidaanhängare men enligt Voulgarakis skedde detta helt lagenligt utan hemliga överenskommelser mellan länderna. Totalt ska fler än 280 pakistanier ha förhörts efter terroristattacken i London.

Tidigare publicerade en grekisk tidning namnet på vad som uppgavs vara en brittisk spionchef och 19 grekiska agenter. Den brittiska regeringen förbjöd därpå brittiska medier att publicera namnet.

Voulgarakis viceminister blev tvungen att avgå tidigare sedan han offentligt kritiserat en domare som utredde affären. Grekiska oppositionspolitiker är kritiska till hur brittiska och grekiska företrädare agerat i frågan.


Denna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Tidigare artiklar

[redigera]

Referenser

[redigera]