Hoppa till innehållet

Kanadensare inför rätta för 27 mord på prosituerade

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Kanada
Kanada

31 januari 2006

Kanada – Den kanadensiske grisfarmare som anklagats för att vara landets värsta massmördare någonsin förklarar sig oskyldig till morden på de 27 prostituerade som han åtalats för, uppger BBC.

Mannen greps för fyra år sedan misstänkt för att ha mördat kvinnor under en 25-årsperiod. Sedan polisen slagit till mot hans gård finkammade de fastigheten i flera månader efter spår av de 60-70 prostituerade som anmälts som saknade i regionen. Polisen uppger att man funnit DNA efter 31 av kvinnorna och säkrat bevis i 27 av fallen.

Polisen har anklagats för att inledningsvis inte ta försvinnande på allvar. Sedan genomsökningen av mannens ägor har dock utredningen växt till en av de största. Rättegången inledes vid en mindre domstol i New Westminster i British Columbia. Rättssalen var fylld av anhöriga till offren, många av dem indianer som utanför domstolen demonstrerade till traditionella trummor för att hedra offren.

Rättsprocessen kommer att bli mycket långvarig och bevismaterialet är så omfattande att några vittnen inte kan höras förrän långt senare i år. Journalister har förbjudits att skriva om bevisen till dess en jury har valts.


Denna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Referenser

[redigera]