Kriminellt gäng dokumenterade grova sexövergrepp och misshandel

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök


Sverige

10 februari 2006

Södertälje – I samband med en utredning om ett grovt brott beslagtog Södertäljepolsen en mobiltelefon. Av en tillfällighet hittade man en filmsekvens i telefonen där ett killgäng utsatte en ung flicka för sexuell tortyr. Gärningsmännen är välkända och har åtal att vänta, men polisen vet fortfarande inte vem flickan är.

Mobiltelefonen beslagtogs hos en 19-åring i Södertälje i en helt annan utredning kring ytterligare ett grovt brott. När polisen mest av en slump hittade filmsekvensen i mobiltelefonen blev man mycket illa berörd. Killarna omringade flickan och tvingade henne att föra in en brinnande cigarett och en trädgren i slidan medan de filmade övergreppet och skanderade "hora". Polisen har av filmsekvensen gjort bedömningen att flickan är under 15 år.

"Vi reagerade mycket kraftigt på upptäckten, speciellt de kolleger som själva har tonårsdöttrar."
Kenneth Dahlberg.

Polisen betecknar övergreppet som tortyr och vill mycket gärna komma i kontakt med den drabbade flickan. Efter en och en halv månads eftersökning vet man fortfarande inte ens om hon bor i Södertäljetrakten. Kriminalinspektör Kenneth Dahlberg uppger till SvD att filmen visar att killarna har en "fruktansvärd kvinnosyn". Han konstaterar också att övergreppet skedde i ett bostadsområde inför förbipasserande människor utan att någon ingrep.

Enligt mobiltelefonens klockstämpel skedde övergreppet den 24 spetember och polisen misstänker att filem har spridits till andra telefoner sedan dess. Ingen av de som syns på bild har ännu kallats till förhör men samtliga kommer sannolikt att åtalas.

Tidigare fick ett liknande fall stor uppmärksamhet i Södertälje. Den beslagtagna telefonen innehöll dessutom en film där en förståndshandikappad man misshandlas och förnedras.


Wikinews-logo-sv-telegram.svgDenna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Referenser[redigera]