MUF-ledare anklagar Esbati för hyckleri

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

21 februari 2006

Johan Forssell
Ali Esbati

Ordföranden i Moderata Ungdomsförbundet (MUF), Johan Forssell, rapporterar på sin blogg om hur den tidigare Ung Vänster-ordföranden Ali Esbati, setts ätandes inne på en McDonald's-restaurang i centrala Stockholm.

Esbati, som är uttalad kommunist och välkänd debattör inom den svenska vänstern, är känd för sin hårda kritik mot kapitalismen och de stora multinationella företagen (däribland McDonald's). Forssell - som missat att Esbati konsekvent också markerat mot och till och med bekämpat den så kallade "livsstilssocialismen" - menade därför i sitt inlägg att det var hyckleri att "först stå gapa om att avskaffa kapitalismen och krossa McDonald´s, för att sedan njuta av just kapitalismens frukter inne på samma restaurang". Detta fick Esbati att svara med att sarkastiskt inlägg på sin egen blogg:

"[...] min kamp för socialismen siktar på en omvälvning av det ekonomiska och politiska systemet – inte av min egen kostföring. [...] Min bestämda uppfattning är för övrigt att man även under socialismen kommer att kunna äta gott, snabbt och rätt onyttigt. Vilka exakta ägandeformer som företagen McDonald's och Coca Cola ska ha är en fråga som inte behöver utredas här – ty det är ändå inte jag som ska bestämma sådant – men vi kan misstänka att det kommer att skilja sig från de nuvarande." [1]

SVT:s samhällsprogram Faktum gjorde den 20 februari 2006 en notis i sitt satirprogram Freedom News Network där man drev med Forssell och tackade honom för att han "håller reda på kommunisterna".

Referenser[redigera]