Hoppa till innehållet

Muslimsk ledare förkunnade mord på "otrogna"

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Storbritannien
Storbritannien

12 januari 2006

London – Den muslimske prästen Abu Hamza al-Masri förkunnade att det var muslimers plikt att mörda icke-muslimer. I hans hem i London hittade polisen en terroristmanual som utförligt beskrev hur man tillverkar bomber, organiserar terroristceller och räknade upp lämpliga terrormål, uppger BBC News.

Under den rättegång i London som inleddes mot Abu Hamza sa åklagaren David Perry: "Man skulle kunna förvänta sig att en andlig ledare på en helig plats skulle förkunna hopp, barmhärtighet och medlidande. I själva verket innehöll [hans predikningar] mycket lite av detta. Den här rättegången handlar om att Abu Hamza förkunnade mord och hat".

På omkring 2 700 ljudupptagningar och 570 videofilmer som hittats i hans hem förkunnar Abu Hamza mot alkohol, äktenskapsbrott och demokrati. Han hävdar också att det är muslimers religiösa plikt att döda otrogna, i synnerhet judar som han hävdar är "hädiska, förädiska och smutsiga" och kontrollerar väst och borde "avlägsnas från jordens yta".

Åklagaren förtydligade att rättegången handlade om en präst som förkunnat intolerans och hat och inte en rättegång mot islam som religion: "Ingen religion förlåter mördandet av oskyldiga män, kvinnor och barn eller spridandet av hat och intolerans", sa han.

Abu Hamza förnekar samtliga anklagelser som riktats mot honom och i ett uttalande hävdar han att hans predikningar varit strikt religiösa och plockats ur sitt sammanhang.


Denna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Referenser

[redigera]