Hoppa till innehållet

Nintendo 3DS får filmningsfunktion i november

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

21 oktober 2011

Nintendo 3DS Aqua Blue
Nintendo 3DS Aqua Blue

NINTENDO: En ny systemuppdatering av Nintendos handhållna konsol Nintendo 3DS kommer att släppas innan november är slut. Bland de nya funktionerna finns videoinspelning i 3D.

Nintendo 3DS kom till Europa den 25 februari i år. Försäljningen har gått dåligt och det har gått rykten om att den japanska speltillverkaren skulle bli uppköpt. I augusti valde Nintendo att sänka priset på 3DS rejält, och tillåta de som redan hade en konsol att ladda ned flertalet NES- och Game Boy Advance-titlar gratis. Nu har de utannonserat en systemuppdatering under november månad, som bland annat ska göra det möjligt att filma i 3D.

Filmningsfunktionen ska läggas till i Nintendo 3DS Camera och tillåta inspelning i upp till tio minuter. Andra skillnader är att StreetPass Mii Plaza kommer uppdateras, StreetPass Quest få fler uppdrag och Puzzle Swap få nya pussel.

Tidigare har klippen i Nintendo Video, som laddas ned via Nintendo eShop, i Europa nästan uteslutande visat trolleritrick och avsnitt av den animerade serien "Oscar's Oasis". I samband med uppdateringen kommer även filmer i 3D från Eurosport, Red Bull och Aardman.

I december får 3DS ytterligare en funktion, kallad Nintendo Letter Box. Den kommer ge användaren möjlighet att skicka meddelanden med text, 3D-bilder och röstinspelningar till personer som den känner.

Fler dator- och TV-spelsrelaterade artiklar

21 oktober 2011: Dator- och TV-spel
21 oktober 2011: Nintendo 3DS får filmningsfunktion i november
17 november 2010: Dömd efter virtuell stöld
25 oktober 2010: Uppföljaren till Mafia här

Nintendo

21 oktober 2011: Nintendo 3DS får filmningsfunktion i november

Nintendo 3DS

21 oktober 2011: Nintendo 3DS får filmningsfunktion i novemberReferenser[redigera]

Läs mer[redigera]

  • Svenskspråkiga Wikipedia har mer information om Nintendo 3DS

Publiceringar 21 oktoberoktober 2011kvartal 3vecka 42