Nytt vetenskapscentrum byggs i Cambridge

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

Nytt vetenskapscentrum byggs i Cambridge[redigera]

Den tomt där Northwest Science Building ska byggas

28 februari 2005

Cambridge, Massachusetts, USA – Cambridges planeringsråd bislog Harvards planer att uppföra ett nytt vetenskapscentrum på 28 090 m² vid Oxford Street 24, enligt de lokala tidningarna Harvard Crimson och Cambridge Chronicle. Mer än hälften av den nya byggnaden kommer att bli underjordisk.

Hammond street, den ljusbarriär som ska skydda förbipasserande från buller syns till höger.

Northwest Science Building, som byggnaden kommer att kallas, kommer att rymma laboratorier för omrking 30 forskare vid Harvard och dessutom en vattenkylningsanläggning och en elcentral. Byggnaden har formgivits av arkitekten Craig Hartman, verksam vid Skidmore, Owings och Merrill i San Franscico. Samma kontor står även bakom Harvard-universitetets stadsplan från 2002. Tidigare har kontor ritat t.ex. Sears Tower i Chicago och San Franscicos internationella flygplats.

Omröstningen hölls 15 februari 2005 och frånvaron av kommentarer från invånarna i Cambridge uppfattade planeringsrådet som ett godkännande. Den skylt som utannonserade mötet syns till höger.

det anslag som kungjorde det offentliga mötet på den aktuella tomten. På bild kan kungörelsen tyckas tom, men det fanns handskriven text på skylten.

Källor[redigera]

  • Denna artikel är en översättning av motsvarande engelska artikel.