Osäkert opinionsläge efter katastrofkomissonen

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök

12 december 2005 Efter flera undersökningar som pekar på ett minskad stöd för regeringen, kommer nu en undersökning som publicerats i Dagens industri som istället visar att förtroendet för Socialdemorkaterna ökar. Det skriver Henrik Brors i Dagens Nyheter idag.

Socialdemokraterna går framåt i Ruabs undersökning med 4 procentenheter till 38 procent samtidigt som moderaterna tappar 3 procent och hamnar på 29%. Det borgerliga blocket leder fortfarande över vänstern men skillnaden är nu bara 1,3 procent. Tidigare publicerade undersökningar från Demoskop och Skop från samma period veckorna för och efter månadsskiftet november-decemeber har istället visat att förtroendet för regeringen minskat.

I sin analys tolkar Henrik Brors det som att många väljare ännu inte bestämt sig och pekar på att andelen osäkra väljare är så stor som 20-25 procent. Han tror också att opinionsläget kommer att ha stabiliserat sig i undersökningar som kommer nu i december.


Wikinews-logo-sv-telegram.svgDenna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Referenser[redigera]