Pendeltåg i två våningar i Mälardalen

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök

19 februari 2005

Stockholm – Vid sidan av andra kollektivtrafiksatsningar i veckan tillsammans motsvarande omkring sju miljarder kronor lanserar nu SJ sitt nya tvåvånings pendeltåg för Märlardalen. SJ har beställt 43 vagnar till ett värde av 2,7 miljarder kronor och säger att det kommer att tillföra tågtrafiken i regionen 10 000 ny sittplatser.

Beslutet att sjösätta projektet togs redan 1999 och beställningen lades ut 2000. Efter flera förseningar och mycket kritik från resenärer och kommmuner i regionen kunde SJ:s VD Jan Forsberg och styrelseordförande Ulf Adelsohn presentera det nya tåget lagom till bokslut för 2004. De 43 nya vagnarna finansieras av Nordea. SJ hoppas att den nya vagnparken kommer att kunna rymma 10-20% av bilisterna i regionen.

Det nya tåget kommer att ha en maxhastighet på över 200 km/h, vilket motsvarar dagens hastigheter på banorna kring Mälardalen. Ett tåg kommer att bestå av antingen två vagnar och kunna ta 180 passagerare eller ha tre vagnar och rymma 288 passagerare. På tåget erbjuds bl.a. internetuppkoppling samt förbättrad mat och komfort.

Tvåvåningstågen kommer att sättas i trafik nu på måndag på sträckan Stockholm-Eskilstuna-Arboga; i sommar på sträckan Västerås-Stockholm och till sist Stockholm-Uppsala-Gävle samt Linköping-Norrköping.

Källa[redigera]