Rederier i Stockholm kräver Lidingölösning

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

7 januari 2006

Stockholm – Passagerarrederierna som trafikerar Finland och Baltikum från Stockholm kräver att deras bilburna kunder ska slippa betala trängselskatten, uppger Dagens Nyheter.

Rederiernas intresseorganisation hänvisar till den lösning som tagits fram för Lidingöborna och vill ha en liknande lösning för sina kunder. Eftersom invånarna på Lidingö är tvungna att passera Stockholms innerstad slipper de betala trängselavgiften om de lämnar staden inom trettio minuter.

Rederierna påpekar att samma situation gäller för många av deras omkring 800 000 kunder. Många av kunderna kommer från övriga Sverige eller utlandet och är ovana vid betalstationer och kan ibland ha begränsade möjligheter att betala avgifterna. Rederierna kräver nu att betalstationer byggs vid färjelägena.

Vägverket vill dock inte bygga betalstationer vid färjelägena utan hänvisar istället till mer information både vid terminalerna i Stockholm och de i de utländska hamnarna. Man rekommenderar passagerarna att betala maxavgiften i förskott för att slippa problem.


Denna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Referenser[redigera]