Reinfeldt har större förtroende än Persson

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

19 februari 2005

Stockholm – Dagens nyheter skriver att Fredrik Reinfeldt nu har större förtroende än statsminister Göran Persson. Orsaken tros vara regeringens sätt att hantera tsunamikatastrofen tillsammans med utlovade skattehöjningar.

Göran Perssons förtroende har sjunkit från 38% till 32% sedan de förra mätningen i somras och det är framför allt bland högutbildade höginkomsttagare i storstäderna och bland borgerliga väljare som förtroendet sjunkit. Detta innebär en minskning från 61% av de tillfrågade som kände förtroende för statsministern för tre år sedan.

Det avtagande förtroendet för Sveriges politiker, skriver DN, beror på att landet befinner sig i en mellanvalsperiod. Men man konstaterar också att politikernas förtroende bland väljarna sjunkit konstant och att de flesta politiker har sjunkande popularitetssiffror. Även partiledare som Lars Leijonborg och Maud Olofsson når sina sämsta resultat i Temos undersökning och har nu bara förtroende bland omkring 25% av de tillfrågade. Sämst förtroende bland väljarna har vänsterpartiets Lars Ohly som bara tillmäts 12% i undersökningen.

Källa[redigera]