Rekordstort amfetaminbeslag i Oxelösund

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök

17 december 2005

Oxelösund – Polisen stormade en lägenhet i Oxelösund efter en längre tids spaning. Hos paret i lägenheten fann man närmare fem kilo amfetamin, motsvarande ett värde på mer än 1,5 miljoner kronor.

Knarkbeslaget är ett av de största i Sverige i år och det största i Oxelösund på tio år.

Det är Västerortspolisen som följt paret, en kvinna i femtioårsåldern och en man i fyrtioårsåldern, under längre tid. Paret bor normalt i Stockholms västra förorter men hade hyrt lägenheten på Esplanaden i Oxelösund tillfälligt. Under tisdagskvällen bestämde sig Sörmlandspolisen och Västerortpolisen att slå till. Kvinnan kunde gripas i lägenheten och mannen utanför bostadshuset. Efter att ha sökt igenom både lägenheten och vinds- och källarförråd hittade man till slut omkring fem kilo amfetamin.

En polischef uppger till Södermanlands Nyheter att man märkt att tillgång på narkotika varit god. Bara i Oxelösund har man tagit emot 50 anmälda knarkbrott i år. Man tror dock att det var en tillfällighet att paret befann sig just i Oxelösund och att de saknar kopplingar dit. Inga ytterligare gripanden är aktuella, uppger John Ahlberg vid Västerortspolisen till tidningen. Paret kan komma att dömmas till upp till åtta års fängelse.

Referenser[redigera]