Hoppa till innehållet

Serena Williams visar storform - Flavia Pennetta utslagen

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

18 maj 2012

Serena Williams har nu 17 raka vinster.
Flavia Pennetta var tvungen att bryta matchen.

Flavia Pennetta gav upp kvartsfinalen mot Serena Williams på grund utav en handledsskada
De båda finalisterna i US Opens final år 2009 möttes tidigt idag på fredagsförmiddagen i WTA touren som den här veckan är i Rom. Serena Williams ledde kvartsfinalen med 4-0 innan Flavia Pennetta var tvungen att ge upp på grund av sin handledsskada.

Storform
Med 70 dagar kvar till Olympiska spelen i London visar Serena Williams storform, inför matchen mot Flavio hade hon 16 raka vinster. Senaste titeln Serena tog var förra veckan i Madrid där hon slog Victoria Azarenka med stor marginal. Hon har nu i och med vinsten mot Flavia 17 raka vinster. I semifinalen väntar nu Li Na som tog sig till semifinalen genom att slå Dominika Cibulkova.

Jag kände smärta
- Jag kände smärta under andra eller tredje bollen i öppningen av spelet. Något hände när jag gjorde ett backhand slag... Sen kunde jag inte serva och spela som vanligt, då fanns det inte mycket annat att göra. Sade Italienaren till Tennis.com

Problem tidigare
Det var när Serena precis hade tagit en 3-0 ledning mot Flavia som den sistnämnda var tvungen att ta en så kallad injury time. Sjukvårdaren var tvungen att tejpa Flavias handled ordentligt. Flavia körde sedan vidare och när Serena hade 4-0 bröt Flavia tävlingen och Serena gick vidare till semifinal. Flavia Pennetta har haft problem med sin handled tidigare.

Referenser[redigera]

Tennis.com, "Serena into semis via Pennetta retirement". Tennis.com, 18 maj 2012.

Läs mer[redigera]

Publiceringar 18 majmaj 2012kvartal 2vecka 20