Sharon i ny operation

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Israel
Israel

11 februari 2006

Israel – Israels premiärminister Ariel Sharon har genomgått en ny operation sedan hans hälsotillstånd snabbt försämrats. Enligt sjukhuset är premiärministerns tillstånd nu "mycket allvarligt eller kritiskt".

Bukskador[redigera]

Läkare beslutade att inleda operationen sedan de efter en undersökning på lördagsmorgonen upptäckt att Sharons magsmältningsorgan skadats allvarligt. Sharon har under nu ganska lång tid matats med hjälp av rör direkt till magen.

Sharon har legat i koma på ett sjukhus i Jerusalem sedan den 4 januari efter att ha drabbats av en blodprop. Eftersom han inte vaknat upp efter de första operationerna har många antagit att han drabbats av omfattande hjärnskador.

Olmert vägrar backa[redigera]

Sharons ersättare som partiledare för det nybildade Kadima, Ehud Olmert, har sagt att om han blir återvald i slutet av mars, kommer han att behålla bosättningarna på Västbanken och östra Jerusalem. Olmert sa också att han vägrar förhandla med en palestinsk regering där Hamas ingår.

Israel betraktar Hamas som en terroristorganisation med målsättningen att förgöra den israeliska staten. Hamas, som vann det palestinska valet förra månaden, säger sig vara beredda att förhandla med Israel men vägrar ta avstånd från våld.


Denna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Referenser[redigera]