Hoppa till innehållet

Spelare protesterar mot amerikansk dominans

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
12 mars 2006 kl.16.40 (UTC)
Florida - PGA Tours kommissionär har presenterat ett spelschema som får golfspelarna på andra tourer att överväga bojkott.

PGA Tours kommissionär Tim Finchem har presenterat två olika spelscheman som innebär att de mest penningstinna golftävlingarna nästa år kommer att krocka med attraktiva tävlingar på de andra tourerna. Detta kan få ledande spelare att bojkotta stora USA-tävlingar eftersom man befarar att den professionella golfen kommer att få en större koncentration till USA.

Från och med nästa år kommer de tre World Golf Championship att spelas i USA. Tidigare har endast två spelats där och den tävling som tillkommer och som tidigare har spelats i Europa, Amex World Championship, kommer att spelas i USA fram till och med 2010.

Finchem försvarar beslutet

Tim Finchem säger att USA har den bästa plattformen av världens bästa golfspelare och menar att den största anledningen till World Golf Championships var att skapa tävlingar där världens bästa spelare möttes flera gånger. Den andra anledningen till tävlingarna var att fokusera på de globala aspekterna av spelet och han anser att även den aspekten uppfylls.

Det kostar pengar och den amerikanska marknaden är bäst lämpad att tillhandahålla dessa resurser.

Tim Finchem

Han säger att spelarnas möjligheter till publicitet är större i USA än någon annanstans. "Det låter bra att säga att om du har spelat på många platser så har du även nått ut till fler människor men så är inte alltid fallet", säger Finchem och menar att många spelare når en större publik om de spelar i USA. "Den andra delen är att tävlingarna hålls på platser som kan finansiera TV-sändningar världen över och erbjuda stora prissummor. Det kostar pengar och den amerikanska marknaden är bäst lämpad att tillhandahålla dessa resurser".

Protester

"Jag tycker inte det är rätt", säger David Howell som leder europatourens penningliga. "Minst en av tävlingarna borde spelas utanför Amerika".

Jag tycker att det är lite galet - varför kalla det World Golf Championships om det bara spelas i ett land hela tiden.

Ernie Els

"Det är inte ett världsevenemang längre. Det är bara ett trevligt namn på en 10 miljonerdollartävling", sa australiern Steve Elkington i ett uttalande riktat till PGA Tour.

Även Tiger Woods hör till de spelare som inte tycker om att alla World Cup-tävlingar ska spelas i USA. "En del av vårt ansvar är att spela golf över hela världen", säger Woods. "Det är en global sport nu".

Bland övriga spelare som protesterar mot spelschemat finns britterna Darren Clarke och Lee Westwood samt sydafrikanen Ernie Els.


Denna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Golf

5 november 2011: Golf
1 april 2006: Sörenstam långt efter i årets första major
27 mars 2006: Stenson trea när Stephen Ames vann
26 mars 2006: Ames i täten i The Players Championship
24 mars 2006: Rod Pampling vann Bay Hill Invitational
18 mars 2006: Glover i topp i Bay Hill Invitational
17 mars 2006: Wilson och Bryant i delad ledning i Bay Hill Invitational
13 mars 2006: Luke Donald tog sin första PGA-seger på fyra år
13 mars 2006: Sörenstam segrade i sin säsongspremiär
12 mars 2006: Spelare protesterar mot amerikansk dominans

Portal
Golf

Wikipedia

PGA European Tour
PGA Tour

Händelser 12 marsmars2006kvartal 1vecka 10
Publiceringar 12 marsmars2006kvartal 1vecka 10Referenser