Spelhärva nystas upp i Katrineholm

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök

2 december 2005

Katrineholm – På torsdagen anhölls ytterligare en person i den dobblerihärva som polis och åklagare håller på att utreda i Katrineholm. Det är den tredje inblande personen som anhålls. Kammaråklagare Michael Forsberg beskriver utredningen som "omfattande". Mer specifik vill han dock inte bli för att inte äventyra den pågående utredningen. Men åtminstone en, förmodligen fler, personer kommer att förhöras och eventuellt delges misstanke om brott.

De nu intagna personerna har bedrivit någon form av illegal verksamhet med automatspel som kan ha omsatt stora belopp. Verksamheten har bedrivits i ett biljardcafé i närheten av tågstationen där polisen slog till vid 19.00-tiden igår kväll efter ett tips. De anhållna personerna kommer att häktas för dobbleri alternativt grovt brott mot lotterilagen.

Katrineholmskuriren skriver att det i Sverige finns uppskattningvis 3 000 illegala spelautomater som tros omsätta omkring tre miljarder kronor. Polisen ser denna typ av illegala verksamhet som samlingspunkter för kriminella, även om man i detta fallet inte har lyckats hitta några kopplingar till den organiserade brottsligheten.


Wikinews-logo-sv-telegram.svgDenna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Källa[redigera]