Stockholms län/November-december 2005

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Arkiv för huvudnyheter från Stockholms län
Pressat Securitas höjer säkerheten

— Under de närmsta veckorna kommer Securitas att utrusta samtliga sina fordon med nya säkerhetssystem som ska göra det omöjligt att använda pengarna vid ett rån. På Arbetsmiljöverket arbetar man samtidigt vidare på planerna att skärpa reglerna kring värdetransporterna.
(29 december)

Butiksrån med bil i Akalla

— Två maskerade rånare körde in i en ICA-butik med en skåpbil och stal en låda med okänt innehåll. Ingen kom till skada och ingen gärningsman har gripits.
(22 december)

Inga hyreshöjningar i Stockholm

— Det blir ingen hyreshöjning i Stockholm. Det står klart sedan Hyresgästföreningen och Sotckholmshem förhandlat klart om hyrorna för omkring 60 000 hyresgäster.
(21 december)

Ihärdiga parabolägare i Rinkeby förlorade i hovrätten

— Tre familjer förlorade ett mål i Svea hovrätt som prövade deras rätt att sätta upp egna parabolantenner utanpå sitt bostadshus. Nu måste familjerna lämna sina hem före den sista mars nästa år.
(20 december)

Värdetransport rånad utanför Södertälje

— En värdetransport rånades vid fyrtiden vid Hölö söder om Södertälje. Rånet beskrivs som mycket brutalt men ingen av väktarna kom till skada.
(16 december)

Ny fotbollsarena till Hammarby

— Hammarby kommer att få en ny fotbollsarena. Hur stor den blir förblir osäkert fram till i mars då fotbollsförbundets planer på en arena i Solna blir klara.
(14 december)

Axén Olin vill ha nytt operahus i Stockholm

— Oppositionsborgarrådet Kristina Axén Olin föreslår i sitt veckobrev uppförandet av ett helt nytt operahus i Stockholm.
(12 december)

Rånare var polisinformatör
— En av de tre män som sitter anhållna misstänkta för ett rån i Akalla i augusti har arbetat som informatör hos polisen, enligt Dagens Nyheter. Mannen som fortfarande är misstänkt för inblandning i dådet har begärt polisskydd.
(7 december)

Bankomat

Bankomater manipuleras av liga
— 23 uttagsmaskiner har manipulerats på en månad och ett femtiotal bankkunder har blivit av med sammanlagt en kvarts miljon kronor – men ytterligar tusentals har drabbats.
(2 december)

JO kritisk sedan polisen preskriberat ärenden utan utredning
— Justitieombudsmannen ger polisen allvarlig kritik sedan man preskriberat en utredning efter fyra år utan att ens utreda det. Polisen försvarar sig med att man prioriterat andra ärenden.
(30 november)