Hoppa till innehållet

Sverige utslagna ur VM

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

17 maj 2012

Tjeckien gjorde mål med 29 sekunder kvar, Sverige ute ur VM
-Det är klart att det känns skit, säger Pär Mårts.

Globen

Sveriges startade bra
Sverige startade som i många matcher riktigt bra, Loui Eriksson gjorde 0-1 tidigt i första perioden. Sverige körde bra i ytterligare några minuter innan en Svensk försvarstabbe straffade sig och Petr Nedved kunde göra 1-1 för sitt Tjeckien. Fem minuter senare stod det 2-1 till Tjeckerna efter ytterligare svagt försvarsspel. I andra perioden var inte bara Sveriges försvarsspel svagt, hela spelet över hela isen var svagt. Tjeckernas Martin Erat kunde öka på ledningen till 3-1

Jonathan Ericsson i Red Wings matchdräkt.

Positiv känsla när vi kvitterade
I de två sista minuterna i andra perioden hade Sverige ett bra tryck mot Tjeckernas mål, med 45 sekunder kvar kunde Henrik Zetterberg kriga in 3-2, hoppet var tänt. Sveriges spel bättrade sig och 45 sekunder in i tredje perioden kunde Jonathan Ericsson skjuta in 3-3. – Vi hade en positiv känsla när vi kvitterade och så hade vi några chanser, men nej, det är för dåligt. Självklart vill man gå så långt som möjligt. Det finns inte att vi förlorar en kvartsfinal. Vi får skämmas. Sade Nicklas Bäckström till Sportbladet.

Siktat på att gå längre
Efter att Sverige kvitterade hände inte mycket. Sverige hade några chanser och Tjeckerna hade några vassa kontringschanser. När det återstod 29 sekunder på den tredje perioden kunde Tjeckerna göra 4-3. Pucken kom bakom Sveriges målbur och målvakten, Viktor Fasth valde att åka bak och spela pucken till en medspelare. Pucken åkte dock till en Tjeck som kunde ta sig förbi Niklas Kronwall och sätta pucken i mål.
– Jag tycker inte att det är bra, det är skit naturligtvis när vi siktat på att gå längre. Men jag tycker ändå att killarna kämpade och slet, säger förbundskaptenen Pär Mårts.

Jonathan Ericsson gjorde comeback
Jonathan Ericsson vart i premiärmatchen mot Norge ryggskadad och har inte kunnat spela ett enda byte sedan dess. Ikväll gjorde han comeback. Ericsson vart huvudrollsinnehavare både framåt och bakåt. Det började i första perioden när Tjeckiens 2-1 mål styrdes in i mål med hjälp av Ericssons ben. I andra perioden vart det inte bättre då Tjeckerna gjorde sitt 3-1 mål i numerärt överläge, Ericsson satt då utvisad. Dock så vart det roligare för Ericsson i tredje perioden då han kunde göra 3-3 och Sverige var tillbaka i matchen.

Källa[redigera]

Läs mer[redigera]

Publiceringar 17 majmaj 2012kvartal 2vecka 20