Totti hjälte i derbyt mot Lazio

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

13 mars 2011

Totti var hjälten för Roma i Rom i eftermiddags då han avgjorde det känslosvallande derbyt mot Lazio på två fasta situationer. I slutet fick Lazio två man utvisade.

Lazio låg före Roma i tabellen inför matchen som gällde mer än bara kampen om Rom, utan även kampen om Europa-platserna.

Francesco Totti

Roma började första halvleken bäst och David Pizarro var mycket nära att tidigt ge Roma ledningen med ett skott utanför straffområdet i ribban. Men i början på den andra halvleken så hade Lazio det mesta av spelat och Romas 1-0 mål kom därför väldigt oväntat. Pizarro gjordes ner av Matuzalem precis utanför straffområdet. Pizarro placerade sig vid bollen, petade den till Totti som kom i full fart och sköt bollen i mål bakom Fernando Muslera i Lazios mål.

Lazio hade svårt att skapa några riktigt farliga chanser och närmast att göra mål för Lazio var Sergio Floccari som i den andra halvleken hade en nick precis utanför Romamålvakten Donis vänstra stolpe.

I den 86 minuten fick Roma frispark nere vid vänster hörnflagga på offensiv planhalva. Totti tog sig lång tid och Lazio-backen Stefan Radu tappade humöret och sprang fram och skallade Fabio Simplício vilket gjorde så att han fick rött kort. Simplício blev sen även nergjord i straffområdet på tilläggstid, vilket som gav Roma chansen att avgöra. Totti sprang fram till bollen och stänkte upp den i nättaket och fastställde slutresultatet 2-0 till Roma.

Serie A

3 april 2011: Milan vann derbyt - utan Zlatan
25 mars 2011: Zlatan får sänkt straff, men missar ändå derbyt
20 mars 2011: Milan förlorade utan Zlatan
18 mars 2011: Juventus vill köpa Zidane
15 mars 2011: Zlatan missar Milanoderbyt


Referenser[redigera]


Publiceringar 13 marsmars 2011kvartal 1vecka 10