Turismen i Rumänien ökade 18% under 2004

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

Turismen i Rumänien ökade 18% under 2004[redigera]

Besökare har låtit sig imponeras av Rumäniens historia och vackra natur. Bilden: Cetăţuie högst upp på en av kullarna i Cluj-Napoca.
Cluj-Napoca ligger i hjärtat av Transylvanien.

27 februari 2005

Bukarest, Rumänien – 6.6 miljoner turister besökte Rumänien under 2004 vilket är en ökning med 18% jämfört med 2003, meddelade landets Turistmyndighet ANT. Det är en av Europas högsta turisttillströmmningar. Siffran överträffas dock av antalet rumäner som tillbringar sin semester utanför landets gränser under förra året - 6.9 miljoner.

Carmen Moraru, marknadschef på ANT sa att många av turisterna var med i en resegrupp som besökte Maramureş, Transylvanien, Moldavien Prahova-dalen och Donau-deltat. Under 2005 väntas antalet turister öka ytterligare som ett resultat av den reklamkampanj som landet lanserar över hela Europa.

Framgångarna för turismen i Rumänien tros bero på dess mångfald: Europa största delta finns här; liksom rekreationsorterna längs Svarta havskusten, Transylvaniens ekoturism och sceniska landskap; och den medeltida historien i städer som Sibiu och Sighisoara.


Källa[redigera]