Hoppa till innehållet

Walcott överraskning i preliminär engelsk trupp

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
8 maj 2006 kl.15.07 (UTC)
England - 17-årige Theo Walcott är den stora överraskningen i den preliminära trupp som Sven-Göran Eriksson har tagit ut inför VM. Även Wayne Rooney är uttagen.
17-årige arsenalanfallaren Theo Walcott har aldrig spelat i Premier League men Eriksson menar att landslaget behöver kvicka spelare som Walcott. Eriksson bestämde sig i morse för att ta ut honom och valde Walcott före spelare som Darren Bent och Jermaine Defoe. När Eriksson namngav Walcott var det många journalister som blev förvånade. "Ibland gör man det på känsla och jag är mycket imponerad av Theo Walcott," sa Eriksson på presskonferensen.

Eriksson rådgjorde med Tord Grip och Arsenals tränare Arsene Wenger innan han tog ut Walcott. Wenger som i januari övertygade Arsenals ledning om att köpa Walcott från Southampton FC är imponerad över vad han har sett på träningarna.

Walcotts förre mentor, Huw Jennings, håller med Eriksson. "Han har ett stort kunnande och rörlighet vilket saknas i det engelska landslaget," säger Jennings till BBC.

Wayne Rooney togs som väntat ut i truppen trots sin skada. Eriksson anser att han är given i laget som den världsspelare han är. Om inte skadan har läkt tillräckligt kan Eriksson ersätta honom och det måste i så fall ske före den 9 juni.

Michael Owen förväntas kunna träna med landslaget från och med måndag men Ledley King blev inte uttagen eftersom han inte har kunnat träna på grund av skada.

Tottenham FCs tränare Martin Jol är förvånad över att Jermaine Defoe inte är uttagen men tror att han kommer att komma med och hänvisar till situationen med Wayne Rooney och Michael Owen. Charltons anfallare Darren Bent säger på sin agents hemsida att han är mycket besviken över att inte vara uttagen.

Den 15 maj ska den definitiva truppen presenteras.

Fotbolls-VM 2006

9 juni 2006: Historisk målskörd då Tyskland vann öppningsmatchen
9 maj 2006: Tre skrällar i Lagerbäcks trupp
8 maj 2006: Walcott överraskning i preliminär engelsk trupp
6 maj 2006: Schuster kritiserar preliminär spansk uttagning
4 maj 2006: USA:s VM-trupp klar
3 maj 2006: Eriksson hoppas på mirakel
1 maj 2006: Ronaldinho tror på guld
30 april 2006: Totti gör comeback
30 april 2006: Amerikanska UD varnar för Al-Qaida under VM
30 april 2006: Rooney bröt foten men Owen är tillbaka


Portal

Fotbolls-VM 2006

 

Händelser 8 majmaj2006kvartal 2vecka 19

Publiceringar 8 majmaj2006kvartal 2vecka 19

Referenser