2005/02/06: Avspärrningarna runt Kemira upphävda

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök

6 februari 2005

Helsingborg – Räddningstjänsten meddelade idag att avspärrningarna i bostadsområdena runt Kemira Kemis fabrik hävs. Avsprräningarna gjordes i fredags sedan en cistern med svavelsyra läckt. De geotekniska prover från platsen som skickades till Malmö för analys visade att marken inte var för underminerad för att bära en annan cistern med svavelsyra på området. Hävningen innebär att skolor med mera kommer fungera som vanligt under måndagen, uppger Helsingborgs utbildningsnämnd. Avspärrningarna runt själva fabriken finns dock kvar.


Wikinews-logo-sv-telegram.svgDenna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Referenser[redigera]