Hoppa till innehållet

Aprilskämt

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

2 april 2011

Ostindiefararen Götheborg som enligt Göteborgsposten ska sänkas i hamninloppet


Stockholm: April, April, ja igår så var det första april - Aprilskämtens dag, både privatpersoner och media lurades. Här nedan följer några av alla skämt som spreds världen över.

 • I den birttiska tidningen Mirror berättas om regeringens planer på att göra sig av med budgetunderskottet. Lösningen är att man ska införa ”Luftskatt” d.v.s. en skatt på frisk luft. En källa berättar att ”luft är precis som vatten en ändlig resurs som vi måste hushålla med”. Det uppges även att en parlamentsledamot för Labour säger att han ”bokstavligen tappar andan”.
 • En annan nyhet är att den portugisiska fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo skulle börja spela för Spanien och därmed minska statsskulden med 227 miljarder $.
 • Den svenska tidningen Dagens Industri avslöjar också ”Riksbankens fräcka 50-öreskupp”. Man hävdar att Riksbanken tack vare de skenande kopparpriserna ska sälja vidare mynten till Kina för 62 öre styck. Den som känner sig snuvad på pengarna ska enligt tidningen kräva tillbacks dem genom att fylla i en blanket som man kan komma till via en länk på deras hemsida (länken visar sig dock leda till en blankett för att donera pengar till SOS Barnbyar).
 • Även det svenska företaget IKEA har humor (åtminstone i Australien). Man spred nämligen under dagen reklam om en ”hundstol” som ska ingå i sortimentet. Även detta visade sig vara ett aprilskämt (dock så borde IKEA kanske införliva den i sitt sortiment på riktigt då många hörde av sig och ville köpa den).
 • Tidningen Göteborgsposten berättar att Ostindiefararen Götheborg ska sänkas i hamninloppet i samband med fartygets 400-års jubileum, Orsak:Okänd. Tidningen hävdar att en politisk debbat blåsat upp om beslutet. till exempel så ska det f.d. kommunalrådet Göran Johansson rasa över beslutet: ”Det är ren kapitalförstöring, vem ska nu kunna titta på båten? Dykare?”
 • Aftonbladet skriver att ABBA ska återförenas i Prins Daniels hemstad Ockelbo. Av någon oförklarlig anledning så verkar alla som är citerade i artikeln bära efternamnet Westling. Vidare så rapporeterar tidningen om en mystisk stol på ett engelskt hotell som har den märkliga förmågan att göra kvinnor gravida. Hittills så har sju kvinnor drabbats av fenomenet och övriga anställda på hotellet undviker numera den i receptionen placerade blå stolen.
 • Sydsvenska Dagbladet berättar att Svenskar som vill arbeta på andra sidan Öresund nu måste genomgå ett språk- och historietest om de vill fortsätta arbeta där. Protester ska bl.a. ha kommit från FC Köpenhamn som är oroliga för om tränaren Roland Nilsson ska få godkänt.
 • Nerikes Allehanda meddelar att omvalet som ska hållas i kommunen inte kommer att ske i vallokaler - istället ska valet ske via sms. De som inte äger en mobil då? De för helt enkelt inte rösta.
 • Borås Tidning rapporterar att den stränga ”vargavintern” har sprängt stadens budget. Därför ska man efter norsk förebild samla in allt grus som man har grusat med under vintern. Förebilden - den norska kommunen ska ha samlat ihopp otroliga 17 ton grus på fem dagar.
 • Nya Wermlands Tidning skriver om att Karlstads kommun har köpt rättigheterna till tv serien ”Solsidan”. Serien ska nu döpa namn till ”Solstaden” och spelas in i orten med detta smeknamn.
 • Blekinge Läns Tidning avslöjar att Sweden Rock ska bjuda alla besökare gratis hårvård för att försöka ”tvätta bort festivalens smutsiga rykte”.

– För tre år sedan ringde en kvinna polisen och berättade att det ”stank som ett bårhus” i hela byn. Jag skyllde på The Poodles som spelade samma dag, säger Johannes Lindström, PR-ansvarig för Sweden Rock.

Det multinationella företaget Procter & Gamble blir festivalens nya sponsor och som konsekvens av detta måste festivalen enligt tidningen bytta namn. Tidningens läsare ska få rösta fram ett förslag bland följande: Wella, Wella, Wella Rock Festival, Sweden Head, Rock & Shoulders Festival och Sweden Braun & Pringles Festival

 • Slutligen så meddelar Dagens Nyheter att man genom en forskningsupptäckt kan bekräfta det man länge misstänkt nämligen att: Män mår sämre än kvinnor när de har influensa och feber. Det skulle i så fall förklara varför ”kvinnor kan arbeta trots influensa medan män är oförmögna”.

Kanske gick många på dessa skämt eller åtminstone något, kanske inte i vilket fall så är 1 april slut för den här gången och det dörjer 365 dagar till nästa gång.


Fler nyheter

13 november 2023: Flera döda under val i Egypten
10 mars 2013: Prinsessan Lilian har avlidit
28 januari 2013: Beatrix av Nederländerna abdikerar
15 januari 2013: Seriekrock nordost om Helsingborg
14 december 2012: Skottdrama i amerikansk lågstadieskola
4 augusti 2012: Serena Williams till final i olympiska spelen 2012
6 maj 2012: Carl Johan Bernadotte är död
29 mars 2012: Tolgfors avgår
15 mars 2012: Norskt herkulesplan försvunnet: Befaras ha störtat
24 februari 2012: Namn och titel fastställd - Det blev en Estelle


Referenser

[redigera]

Läs mer

[redigera]
 • Svenskspråkiga Wikipedia har mer information om Aprilskämt

Publiceringar 2 aprilapril 2011kvartal 2vecka 13