Hoppa till innehållet

Elfsborgs segersvit bruten - Malmö vann med 1-0

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

17 maj 2012

Elfsborg hade inför matchen sju raka vinster och var på väg att göra ett rejält ryck. När dom kom till Swedbank gjorde dom det utan några poäng alls på naturgräs i år. Dom hade heller inte tagit några poäng på Swedbank stadion, någonsin. Mathias Ranégie (bild) avgjorde dock toppmatchen med ett nickmål när Malmö vann toppmatchen med 1-0.

Matchvinnaren Ranégie

Malmö avgjorde matchen i 62:a minuten när dom utnyttjade en markeringsmiss av Elfsborgs försvar. Ricardinho slog ett vackert inlägg som hamnade rakt på Ranégies panna och kunde se bollen flyga in bakom Kenneth Höje.

Bättre när David Elm kom in
Elfsborg försökte kvittera men var aldrig riktigt nära, Malmö var närmare 2-0. Elfsborgs bästa chans kom på stopptid, närmare bestämt i 92:a minuten. David Elm byttes in i 67:e minuten istället för Amadou Jawo som tidigare i matchen hade fått ett gult kort. Efter bytet höjde sig Elfsborg, man fick farligare chanser och kom närmare ett mål. Men Malmö höjde sig och tog tillbaka Initiativet. Elfsborgs bästa målchans kom efter att David Elm fick bollen på pannan, sisådär tre meter från mål. Dahlin, Malmös målvakt, kunde dock reflexrädda nicken.

Det behövde Allsvenskan
– Det behövde allsvenskan, tror jag. Två bra lag tycker jag som har kontroll på varandra. Vi gör ingen toppinsats och tror inte de tycker att de gjorde det heller. Det var viktigt med poängen, säger Malmös tränare Rikard Norling till Canal plus. Om Elfsborg skulle vinna matchen skulle dom ha gjort ett rejält ryck i tabellen och varit 8 poäng före BK Häcken, som då skulle ligga tvåa. Nu ligger istället Malmö tvåa med 3 poäng upp till Elfsborg. Häcken har 5 poäng upp.

Jag är nöjd med spelarnas insatser
Elfsborgs tränare var nöjd med sina spelares insatser trots en förlust och 0 mål gjorda.
– Det var en ganska intensiv match. Vi missar på Ranégie på ett inlägg, han gör det bra. Jag är nöjd med spelarnas insatser, de jobbar stenhårt för varandra. Den här gången vippade det mot Malmös fördel, säger Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson till Canal plus.

Hjärnskakning på Jon Jönsson
Inte nog med att Elfsborg slarvade bort drömläget att göra ett rejält ryck så fick även mittbacken Jon Jönsson hjärnskakning. Det var efter att Malmö lyfte in en boll mot som försvararen Jon Jönsson och matchvinnaren Mathias Ranégie skallade ihop i nickduellen. Båda spelarna blev liggande men det var bara Jon Jönsson som inte kunde spela vidare, han bars ut på bår med nackkrage. Han kunde dock gå själv till omklädningsrummet när han hade burits ut från planen. Jönsson spelade i Malmö under fem år och under guldåret 2004.

Referenser

Läs mer

  • Svenskspråkiga Wikipedia har mer information om Malmö FF
  • Svenskspråkiga Wikipedia har mer information om Elfsborg IF
  • Svenskspråkiga Wikipedia har mer information om David Elm
  • Svenskspråkiga Wikipedia har mer information om Mathias Ranégie
  • Svenskspråkiga Wikipedia har mer information om Jon Jönsson
Fler nyheter

13 november 2023: Flera döda under val i Egypten
10 mars 2013: Prinsessan Lilian har avlidit
28 januari 2013: Beatrix av Nederländerna abdikerar
15 januari 2013: Seriekrock nordost om Helsingborg
14 december 2012: Skottdrama i amerikansk lågstadieskola
4 augusti 2012: Serena Williams till final i olympiska spelen 2012
6 maj 2012: Carl Johan Bernadotte är död
29 mars 2012: Tolgfors avgår
15 mars 2012: Norskt herkulesplan försvunnet: Befaras ha störtat
24 februari 2012: Namn och titel fastställd - Det blev en Estelle