Hoppa till innehållet

Erotik i trädgården - utställning

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten

29 maj 2011


Jorma välkomnar besökare

Han kallar det "Sexhistoriska Museet", men det krävdes en massa dyra tillstånd för att få öppna museum, så det blev en utställning i trädgården under två dagar, i slutet av Maj. Där kunde man se en del av den största samlingen av erotiska foton i Sverige, och troligen norra Europa.

Jorma jobbar egentligen som sjuksköterska, men har sedan 25 år samlat foton, böcker, föremål, tidningar - allt som hör ihop med erotik. Det började med att han fick många foto, och nu kommer de flesta bilderna från folk som är med på bilderna.

- Jag har över 10.000 foto, av olika ålder och typ. Tidninger - det är inte så viktigt för mig, säger Jorma.

På toppen av huset hänger en skylt "Sexhistoriska Museet", och man undrar om han funderat på att visa samlingarna lite oftare.

- Jo jag funderade på att visa upp samlingarna, genom att bygga om garaget till museum. Men då behövdes fler parkeringsplatser, och det var en massa regler som måste uppfyllas, då skulle det skulle bli dyrt. Så för ett år sedan började jag visa delar av sina samlingar i trädgården, berättar Jorma.

De utställda bilderna ser på håll ut som markeringar av odling

På utställningsdagarna ordnar han samtidigt aktiviteter, som föreläsningar i fisting, grillning, försäljning av kläder och böcker. Men han vill gärna att unga blivande artister skall komma och ställa ut sina alster i hans trädgård.

Utställningen i trädgården är egentligen så långt från ett vanligt erotiskt museum som man kan komma, det är garanterat annorlunda! Ett av de största problemen är vädret, börjar det regna måste allt plockas in under tak.

Jorma avslutar med att berätta att han inte riktigt har den tid som krävs för att hinna arrangera alla objekt han har. Utställningen fylls på från år till år.


Wikinews
Wikinews
Denna artikel är ett originalreportage skrivet av en Wikinewsreporter. Se diskussionssidan för fler detaljer.
En ovanlig bakgrund för en utställning


LÄS MER

[redigera]

http://city.se/jenny/2011/06/01/hemma-hos-sexhistoriens-skrotnisse/
http://www.vi-tidningen.se/sex-i-garaget/
http://fetishparty.se/sexhistoriska/index.html
http://www.pastan.nu/bloggen/inlagg/nar-solen-vill-erotiktradgard-i-skarpnack.2638

Publiceringar 29 majmaj 2011kvartal 2vecka 21