Kölden kräver nya dödsoffer runtom i Europa

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Europa

27 januari 2006

Europa – Europa lider i den extrema vinterkyla som drabbar kontinenten. Hundratals männsikor har frusit ihjäl i Ukraina, Polen och andra länder i Central- och Östeuropa, men dödsfall har även rapporterats från bland annat Italien, uppger BBC News.

Bara i Ukraina dog ett 40-tal personer natten till i går. Totalt har mer än 180 ukrainare dött och mer än 2 000 fått uppsöka sjukhus på grund av kölden.

Kölden har skapat politiska konflikter mellan Ryssland och ett flertal europeiska länder. Tidigare har relationerna mellan Ryssland och Ukraina nått en kritisk nivå sedan Ryssland stängt av gasledningarna efter en dispyt om gaspriser. När detta drabbade även andra länder i Europa spred sig konflikten.

Georgiens president Mikhail Saakashvili lämnade det ekonomiska toppmötet i Davos i Schweiz och har anklagat Ryssland för att ha orsakat den energikris som Georgien befinner sig i sedan en rysk gasledning försörts.


Wikinews-logo-sv-telegram.svgDenna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Relaterat[redigera]

Referenser[redigera]