Motorsågsmän rövade bort och misshandlade en man i Vännäs

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Lägeskarta för Vännäs kommun

5 januari 2006

Vännäs – Två män tvingade sig in i två lägenheter i Vännäs och förde bort en man som de sedan misshandlade svårt. Offret är misstänkt för misshandel på julafton. Båda förövarna är tidigare dömda för mishandel.

De två männen tvingade sig vid halv niotiden in i en lägenhet med var sina motorsågar. När de inte fann den de sökte där sågade de in sig i ytterligare en lägenhet. Där hittade de den 46-årige mannen och tvingade honom tunt klädd att följa med bort till en bil.

En timme senare bad 46-åringen om hjälp att tillkalla ambulans hos en barnfamilj i Strand en mil söder om Vännäs. Han var då mycket blodig och hade flera spår av misshandel med vad som tros vara kniv och baseballträ.

46-åringen fördes till Umeå för vård. De två männen greps vid halv elvatiden när de vandrade till fots från Strand. Polisen följde sedan de blodiga spåren till en dikeskörd bil. Gärningsmännen har förhörts i Umeå. De kommer fömodligen att anhållas och sedan häktas.

46-åringen, som är bekant med de två kidnapparna, är misstänkt för en misshandel av en 17-åring vid julafton. Polisen ser en koppling mellan brotten.

Grannarna till 46-åringen vaknade av oljudet och blev svårt chockerade av det brutala intrånget. "Man tror inte att något sådant kan hända i Vännäs", säger en av dem till Västerbotten-Kuriren

Se även[redigera]


Denna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Referenser[redigera]