Hoppa till innehållet

Sharon andas på egen hand

Från Wikinews, den fria nyhetstjänsten
Israel
Israel

9 januari 2006

Jerusalem – Israels premiärminister Ariel Sharon kan nu andas på egen hand meddelade de läkare som stegvis börjar väcka den israeliske politikern ur den koma han befunnit sig i sedan han drabbats av stroke i förra veckan, uppger BBC News.

Läkarna säger att Sharons tillstånd fortfarande är kritiskt och att han fortfarande är kopplad till en respirator. Sjukhuschefen Shlomo Mor-Yosef sa dock att utvecklingen sedan de minskat på mängden narkosmedel tyder på "någon sorts aktivitet i hans hjärna".

I vilken omfattning Sharon drabbats av skador på hjärnan går inte att avgöra förrän den långsamma process som ska väcka honom till liv är helt genomförd. Chanserna att han kan återvända till politiken bedöms som obefintliga.

Sharons ersättare som premiärminister, Ehud Olmert, samlade sitt kabinett för första gången på söndagen. En av de första utmaningarna blir att ta ställning i frågan om palestinsk rösträtt i östra Jerusalem. De första indikationerna tyder på att palestinier i begränsad omfattning kommer att kunna kandidera där.

Nästa israeliska val hålls den 28 mars.


Denna artikel är en kort telegramartikel. Vet du mer om ämnet den beskriver kan du hjälpa till med att utvidga den.

Fler artiklar

[redigera]

30 mars 2006: USA kan acceptera Israels gränsplaner
11 februari 2006: Sharon i ny operation


Referenser

[redigera]